Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Om oss > Presse > Statutter

Statutter


1. Prisen deles ut i et samarbeid mellom Lyng-familien, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Ung Tiltakslyst og Trønder-Avisa. Prisen ble innstiftet som en gave fra Nord-Trøndelag til Bjørn Lyng på hans 80-årsdag i juli 2005.

2. Initiativtakerne bak prisen er opptatt av at den skal synliggjøre forbindelsen mellom Bjørn Lyngs visjonære næringslivsengasjement og fylkestingets visjon «Her alt e mulig – uansett». Prisen skal derfor deles ut i den ånd som Bjørn Lyng og fylkestingets visjoner samles om.

3. Prisen skal deles ut til en enkeltperson. Den skal kunne deles ut hvis juryen finner verdige kandidater. Prisen kan deles mellom flere prisvinnere.

4. Prisen har som formål å gi et ekstra skulderklapp til nordtrøndere som har utmerket seg med kreative, dristige og framtidsrettede prosjekter innenfor næringsliv og/eller kultur.

5. Juryen skal bestå av Bjørn Lyngs familie eller en representant han oppnevner, en representant fra fylkeskommunen, Trønder-Avisa og Ung Tiltakslyst.

6. Prisen består av en gavesjekk. På opprettelsestidspunktet er den på 50.000 kroner. Videre består den av et kunstverk malt av Bjørn Lyng, samt tilbud om inntil en ukes opphold på en eller flere av Lyng-familiens bedrifter.

7. Alle nordtrøndere kan komme med forslag på kandidater til prisen. Forslagene bør begrunnes.
Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no