Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Om oss > Presse > Lyngprisen 2009

Lyngprisen 2009


 Señor Lyng-prisen til Kristine og Frode Sakshaug fra Inderøy

Señor Lyng-prisen til Kristine og Frode Sakshaug fra Inderøy, paret bak den nyskapende Øyna Parken. Prisutdeler, fylkesråd Susanne Bratli til venstre.

Juryens begrunnelse for Señor Lyng-prisen 2009

«Bak denne prisen står Lyng-familien, Ung Tiltakslyst, Trønder-Avisa og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Prisen ble innstiftet som en gave fra Nord-Trøndelag til Bjørn Lyng på hans 80-årsdag i juli 2005.

I statuttene for prisen heter det mellom annet at den skal synliggjøre forbindelsen mellom Bjørn Lyngs visjonære næringslivsengasjement og fylkestingets visjon «Her alt e mulig – uansett». Prisen skal derfor deles ut i den ånd som Bjørn Lyng og fylkestingets visjoner samles om.

Om årets prisvinner sier forslagsstilleren at de ikke er redd for utfordringer og at de har hatt en tydelig visjon. Det er en visjon inspirert av gammel trøndersk kultur som vises i byggeskikk, i design og maten som de serverer gjestene sine.

Det er altså et spisested. Men det er også noe langt mer enn et spisested.

Årets prisvinner har bevist at når tilgjengelig ressurser settes sammen på den rette måten kan man få fram et produkt som det ikke finnes maken til.

Årets prisvinner har utviklet et tilbud som folk vil ha og som skaper begeistring hos de som får oppleve det.

Årets prisvinner har sin rot i trøndersk landbruk. Vedkommende har utviklet gårdens ressurser, og gjort det som hvem som helst kunne ha gjort med samme utgangspunkt – hvis de hadde hatt viljen, evnen og det pågangsmotet som er nødvendig for å lykkes.

Det handler om å ta tak i det rotekte. Parre det med det tidsriktige og koble på opplevelser og aktiviteter som folk vil ha. Det handler også om å tore og satse på noe nytt. Ta risiko og ha sterk tro på selve ideen.

Señor Lyng-prisen har som formål å gi et ekstra skulderklapp til nordtrøndere som har utmerket seg med kreative, dristige og framtidsrettede prosjekter innenfor næringsliv og/eller kultur.

Årets prisvinner faller godt innenfor denne beskrivelsen.Årets Señor Lyng-pris går til et ektepar som har satset og utviklet produktet sitt i lag.  

Señor Lyng-prisen for 2009 går til Kristine og Frode Sakshaug fra Inderøy, paret bak den nyskapende Øyna Parken. 

Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no