Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Om oss > Presse > Lyngprisen 2006

Lyngprisen 2006


 Señor Lyng-prisen til John Torger Skjelstad

Señor Lyng-prisen 2006 ble i går tildelt John Torger Skjelstad, gründer og daglig leder i Track the Actors. Prisen ble utdelt under skaperfestivalen på Tindved kulturhage.

- Prisvinneren har gjennom hardt og tålmodig arbeid utviklet et produkt som vekker oppsikt, ikke bare på Innherred eller nasjonalt. Men også internasjonalt. Det treffer et stort publikum – i bokstavelig forstand – som opplever dette nye nordtrønderske produktet som noe som bidrar til å løfte fram opplevelsen av kultur til noe større og bedre, sa fylkesråd Einar Strøm som sammen med Ragnar Lyng delte ut prisen.

Bak Señor Lyng-prisen står Bjørn Lyng, Ung Tiltakslyst, Trønder-Avisa og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Prisen ble innstiftet som en gave fra Nord-Trøndelag til Bjørn Lyng på hans 80-årsdag i juli 2005.  I statuttene heter det mellom annet at den skal synliggjøre forbindelsen mellom Bjørn Lyngs visjonære næringslivsengasjement og fylkestingets visjon «Her alt e mulig – uansett». Prisen skal derfor deles ut i den ånd som Bjørn Lyng og fylkestingets visjoner samles om.

Lydteknologien «Track the Actors», som John Torger Skjelstad står bak,  gjør det mulig å følge lyden til skuespillere på en scene. Der skuespilleren er, kommer også lyden fra. Noen har beskrevet dette som en like stor oppfinnelse som overgangen fra mono til stereo lyd.

 

Skjelstad har utviklet ideen hjemme i Stjørdal, men videreutviklet, foredlet og kommersialisert produktet i industriparken i Verdal.Lokale, profesjonelle støttespillere har vært avgjørende for at årets prisvinner kunne ta steget ut i verden. Nå bidrar også lokale investorer til å finansiere en nødvendig videre utvikling av selskapet.

- Juryen håper at årets pris vil bidra som et ekstra skulderklapp til å bringe oppfinnelsen, selskapet og prisvinneren ytterligere fram i verden. Dette er et produkt som har framtida for seg, heter det i juryens begrunnelsen.

Señor Lyng-prisen er et maleri malt av Bjørn Lyng, 50.000 kroner og en ukes opphold på en eller flere av Lyng-familiens bedrifter.

Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no