Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Vinnerne av tilgjengelighetsprisen 2013

PUBLISERT: 28.11.2013Tilgjengelighetsprisen gikk i år til Jernbaneparken i Verdal og Stjørdalshallen. Prisen ble delt ut Under KS sin høstkonferanse 22. november.

Stjørdalshallen v/ordfører Ivar Vigdenes og Jernbaneparken v/ordfører Bjørn Iversen fikk overrakt prisen av fylkesordfører Gunnar Viken. I midten av bildet, leder for RLF, Tore Kristiansen og brukerrepresentant i RLF, Arve Nordahl.

Stjørdalshallen var ellers representert v/Tule Nervik og Jernbaneparken v/Øivind Holand.

Det er tredje gang denne prisen deles ut, og tilgjengelighetsprisen er en æresbevisning for særlig innsats for å fremme universell utforming (tilgjengelighet for alle).

Hensikten med prisen er å skape positiv omtale om universell utforming og fremheve arbeidet med likeverd og inkludering.

Juryens begrunnelse:

Jernbaneparken, Verdal er et resultat av god planlegging over flere år. Ved å ha fokus på universell utforming har Verdal kommune fått en park som er god for alle, uavhengig av alder og funksjonsevne. Parken er tilrettelagt for alle brukere, med innlagt teleslynge i amfiet, god belysning, ledelinjer og tilrettelagt for rullestoler, rullatorer og barnevogner. Det er automatisk avisning i trapper og felt.

En par og jernbaneundergang etter prinsippene om universell utforming. En flott park med undergang som knytter de to sentrumsområdene i Verdal sammen.

Vinneren er et godt eksempel på en sosial møteplass som virker inkluderende og fungerer godt for alle, uavhengig av alder, nasjonalitet og funksjonsevne, gjennom hele året.

Stjørdalshallen

Universell utforming har stått sentralt i alle faser under oppføring av Stjørdalshallen. Arbeidet har gitt gode resultater, og hallen har blitt et eksempel til etterfølgelse for andre som skal i gang med store byggeprosjekt.
Et godt eksempel på hvordan brukermedvirkning fra tegningsstadiet til ferdigstillelse ble til et godt resultat. Stjørdalshallen ble åpnet i 2012. Det har i ettertid vært stor interesse for å besøke Stjørdalshallen for å høste erfaringer vedrørende planer for tilsvarende nye anlegg.
Prisvinnerne mottok diplom, blomst, og en sjekk på kroner 5 000,- hver.
Det er Rådet for likestilling og funksjonshemmede som eier prisen og foretar utvelgelsen.
Kontaktperson:Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no