Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Mære-elev skal være landbruksminister for en dag

PUBLISERT: 17.10.201719.oktober skal Vegard Skjesol fra Åsen være med landbruksministeren på jobb.

Foto: Privat

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Telia-direktør Abraham Foss, børsdirektør Bente Landsnes og ballettsjef Ingrid Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. 

Fikk ledererfaring gjennom ungdomsbedrift 

Prestasjonene som daglig leder i ungdomsbedriften Fargekoden UB sikret den unge landbruksvikaren plass på Leder for en dag.

– Det å drive en ungdomsbedrift var en lærerik og god utfordring for meg. Det kom overraskende på å bli trekt ut til å være med på Leder for en dag, men det er morsomt å kunne representere fylket på en slik måte. Jeg gleder meg stort til å følge landbruksministeren, sier Vegard Skjesol. 

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Vegard og de andre unge ledertalentene skal blant annet taManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet.

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. 

ManpowerGr

oup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder. ​

 

Les mer om Leder for en dag her


 
Kontaktperson:  Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no