Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Strålende kritikker for unik orkestersatsning

PUBLISERT: 23.11.2017Fylkeskommunens storsatsning orkesterfortellingen"Æ sa at du sa" får strålende kritikker fra anmelderne. - En bedre respons på den pågående turneen kunne vi neppe ha fått, sier funksjonsleder for kulturproduksjon Anders Skaugen.

Kritikerne liker nemlig den spesialskrevne orkesterfortellingen, som nå er på turne i Nord-Trøndelag. 

«Æ sa at du sa gir rom for et stort spenn av følelser og tar opp vanskelige temaer med god balanse mellom humor og alvor», skriver Periskops anmelder Maja Skanding etter å ha sett oppsetningen i Kimen kulturhus.

Periskop er et tverrfaglig nettidsskrift om kunst for barn og unge.

Hun beskriver forestillingen som en varm og alvorlig orkesterfortelling om flukt og utenforskap. 

Videre skriver hun at Tormod Tvete Viks musikk veksler fra stemningsskapende klangtepper til fullverdige satser og handlingsdrivende duetter mellom de to skuespillerne. Det er både filmmusikk, programmusikk og musikal om hverandre. 


Hele anmeldelsen kan du lese her​
Også lokalavisene i fylket skryter av forestillingen. 

«Sterk formidling med heftig lyd og store bilder. 17.800 nordtrønderske skolebarn møter gripende musikk og god historieformidling gjennom orkesterverket Æ sa at du sa», skriver Trønder-Avisa.  Les hele saken her


«En perle for små og store. Æ sa at du sa er en gripende fortelling om lengsler, drømmer og utenforskap. Det er en forestilling alle burde se», skriver journalist Tor Ole Ree i Innherred. 

​- En rørende og følelsesrik forestilling. Det var både gråt og latter i Frolhallen, forteller utplasseringselevene i Innherred som har snakket med andre ungdommer etter forestilling i Verdal.  Les hele saken 

«Gripende, rørende, lærerikt og vakkert.  Alt pakket sammen av flinke musikere, dyktige skuespillere og gode manusforfattere Æ sa at du sa ble en stor opplevelse for både store og små», skriver Namdalsavisa​

«En uforglemmelig opplevelse. Forestillingen ble glitrende framført både gjennom ord, toner, lyd og lys, og ga publikum i Nærøyhallen en sterk og rørende opplevelse», skriver Ytringen. 

Les mer om "Æ sa at du sa" her​

​​​​Kontaktperson: Lagesen, May BrittNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no