Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Riksantikvaren på besøk i Nord-Trøndelag

PUBLISERT: 13.06.2017Riksantikvaren med lederstab er på rundreise i fylket vårt. De ser på både bygd og by.

​Riksantikvaren fikk høre både om gjenreisningsbyen Steinkjer og historien bak Steinkjer kirke i dag. Riksantikvar Jørn Holme har tatt med seg ledergruppa si for å reise gjennom hele Nord-Trøndelag.

Omvisning i Steinkjer sentrum

I Steinkjer sentrum viste kommuneantikvar Robert Øfsti fram samfunnshuset og fortalte levende om hvordan arkitekt Sverre Olsen preget byen. 

I revidert nasjonalbudsjett forrige uke ble det bevilget 500 000 kroner til gjenreisingsbyen Steinkjer. Det er den spesielle arkitekturen i Steinkjer som gjør at byen får pengene, som skal brukes til prosjektet med å løfte fram gjenreisningsbyen.

Følget gikk så til Steinkjer kirke.

fb1.jpg

Verneverdig kirke

Her forteller Holme at Steinkjer kirke med stor sannsynlighet kommer med på lista over listeførte kirker i Norge. På Riksantikvarens nettside beskrives listeførte kirker slik:

Alle kirker bygget mellom 1650 og 1850 er listeførte. I tillegg er en rekke kirker bygget etter 1850 også listeførte. At en kirke er listeført, innebærer at den er definert som verneverdig og har nasjonal verdi. Det betyr at de skal behandles med like stor respekt som fredete kirker."

Riksantikvarens rute i Nord-Trøndelag

Riksantikvarens følge har besøkt Stjørdal, Levanger og Stiklestad. Gruppen overnattet på Inderøy. I Steinkjer besøkte de også Hegge, før turen gikk til Namsos.

Videre skal de besøke Nærøy, Sør-Gjæslingan, Nordøyan og Kvalfjord i Ytre Namdal.

 
Kontaktperson:  Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no