Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Tidligere Mære-elever skal delta i yrkes-VM

PUBLISERT: 16.03.2017I oktober reiser Kasper og Mads- Andre til Abu Dhabi for å konkurrere i yrkes-VM.

​Kasper Aurstad fra Steinkjer og Mads- Andre Joakimsen har begge gått anleggsgartnerfaget ved Mære landbruksskole, og er nå plukket ut til å delta i VM i yrkesfag i oktober.

- Det kom litt brått på oss, men dette er jo et minne for livet og et stort pluss å ha med videre i arbeidslivet. Vi gleder oss veldig, sier Kasper Aurstad.

Kasper er lærling hos Tangen uteanlegg i Mo i Rana, og Mads-Andre hos Svein Erik Johansen AS i Bodø. De er begge i Mo i Rana nå for å øve sammen. De øver seg med en oppgave som ble utdelt til Euro Skills 2016 i Gøteborg. Det er en sandkasse hvor det skal settes opp mur, og det skal settes opp granittkantstein, smågatestein og storgatestein. Det skal bygget et lite vannarrangement og det skal plantes.

- Vi forbereder oss på å ta høyder, sette ut avstander, ha bra tempo og ikke minst nøyaktighet, forteller Kasper.

Store forventninger
- Forventningene til konkurransen er ganske store siden dette er et kjempestort arrangement.  Det er høy standard på oppgaven. Det kommer til å bli tungt, varmt og krevende, men også veldig gøy avslutter Kasper.

Flere nordtrøndere til VM
Årets lærling Jon Arne Hjelmstadbakk, skal også delta i yrkes-VM. Han deltar i sveisefaget, og Robin Bullen skal delta i industrimekanikerfaget. Begge er tidligere elever ved Levanger videregående skole.
Kontaktperson:  Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no