Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Kunststipend for unge kunstnere

PUBLISERT: 19.10.2011


Kunststipend

Tirsdag kveld var det utdeling av fylkestingets kulturstipend for unge kunstnere. Stipendet på 200.000 ble fordelt på fire unge nordtrøndere.

Bilde: Forfatter Eivind Hofstad Evjemo og komponist Eva Holm Foosnæs var to av de som fikk utdelt kunststipend på 50.000 kroner.

Fylkestingets kunststipend gis til unge mennesker med høyere kunst/kulturutdanning, eller unge mennesker som har fått nasjonal og/eller internasjonal anerkjennelse.

Det gis til unge mennesker mellom 20-35 år som enten er født/ bosatt i Nord- Trøndelag, eller har en annen tilknytning til fylket.

I går kveld ble fylkestingets kunststipend for unge kunstnere utdelt for 6. gang, og 200.000 kroner ble likt fordelt på fire unge nordtrøndere.

Design
Maria Hatling fra Steinkjer ble tildelt Fylkestingets kunststipend for sitt arbeid innen design. Hun har studert motedesign i Wales Newport, og i 2008 gikk hun solo med sitt eget merke innen interiørdesign. I fjor ble hennes “limited edition of fine art-prints” lansert.  Hun har blitt anerkjent i flere av interiørmagasin i Europa, senest i det norske ”Elle Decoration” i september. Hun søkte kunststipend for å søke deltagelse på “Multiplied contemporary editions art fair” i London høsten 2012.

Juryens begrunnelse i sin helhet

Scenekunst
For sitt arbeid som skapende og utøvende scenekunstner ble Kenneth Homstad fra Namsos tildelt kunststipend. Han ble utdannet ved Teaterhøyskolen i Amsterdam i 2006, og har siden da blant annet jobbet som skuespiller ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og BIT Teatergarasjen. Han har også blitt anerkjent som regissør, og har blitt nominert til Ton Lutz Regipris for nyutdannende regissører og teatermakere i Nedereland. Også flere av hans forestillinger har blitt nominert til nederlandske priser. Kenneth Homstad søkte stipend for å få tid til selvutvikling og konseptutvikling, og vil sette av en research-periode på to måneder neste år til en produksjon hvor han er regissør.

Juryens begrunnelse i sin helhet

Komponering
Den lovende komponisten Eva Holm Foosnæs fra Steinkjer fikk også utdelt kunststipend på 50.000 kroner. Hun har masterutdanning ved NTNU med klaver og fordypning i komposisjon. Hun har fått flere oppdrag, blant annet fra Lillehammer Litteraturfestival, Trøndelag Teater og Bialystok Musikkfestival i Polen. Hun har også vunnet musikkstipend. Hun ønsker å skrive en helskala opera som skal sendes Den Norske Opera for vurdering til “Verker underveis”.

Juryens begrunnelse i sin helhet

Roman
Eivind Hofstad Evjemo er en ung forfatter fra Levanger. Han har bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskao fraUniversitetet i Oslo, og har gjennomført det nordiske forfatterprogrammet Litterær Gestaltning i Gøteborg som gikk over to år. I 2009 skrev han “Vekk meg hvis jeg sover”. Han ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris for sin første bok, og mottok i tillegg DAGNY-stipendet. Han jobber nå med roman nummer to som kommer ut i 2012, og ønsker å skrive en oppfølger i 2013. Han søkte om stipend for å jobbe mer konsentrert med romanprosjektet sitt.

Juryens begrunnelse i sin helhet
Kontaktperson: Kvalø, RagnhildNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no