Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Imponerende innsats i Yrkes-VM

PUBLISERT: 20.10.2017Det ble dessverre ingen norske medaljer under årets yrkes-VM, men de norske ungdommene gjorde en flott innsats i WorldSkills. Se alle resultater og flere bilder her.

Bildet: Robin Bullen fra Levanger deltok i industrimekanikerfaget og han skulle lage pedaldrevet pumpeanlegg som skulle rense vann. Denne skal sendes til et afrikansk land og brukes der.Foto: OTEK Nord-Trøndelag. 

Norge fikk hele fem såkalte «Medallion of excellence», som tilsier at deltakerne har fått en poengsum på 700 eller over. Når maks poengsum er 800, tilsier det at deltakeren ligger på et høyt internasjonalt nivå.
De 20 norske deltakerne har deltatt i 18 ulike fag (to lagkonkurranser). De har kjempet i fire tøffe dager mot rundt 1300 andre deltakere fra hele verden. Dessverre ble det ingen på pallen denne gangen, men vi er likevel godt fornøyde med den norske innsatsen, forteller sekretariatsleder i WorldSkills Norge, Elisabeth Lange.​

Ligger mye hardt arbeid bak

Også fylkesrådet i Nord-Trøndelag er imponert over de norske ungdommene, og vet at det ligger mye hardt arbeid bak.

– Bare det å komme til Yrkes-VM er en kjempebragd i seg selv. Som fylkesråd for utdanning er jeg umåtelig stolt av disse ungdommene. De er blant de 1300 beste i verden, så selv om de ikke nådde helt opp så er de alle vinnere.  Jeg håper at de vil være til inspirasjon for andre ungdommer, sier fylkesråd for utdanning May Britt Lagesen.

Les mer om konkurransen her

Bilder av deltakerne

Alle bilder fra Yrkes-VM

​​​
​​​Kontaktperson: Lagesen, May BrittNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no