Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Gjør klar for Vrimmel i Ytre Namdal

PUBLISERT: 26.10.2017Tre kommuner, et universitet, ei regionsavis, en fylkeskommune og 200 kulturhendelser: Startskuddet for Vrimmel 2017 går søndag.

– Da vi arrangerte Vrimmel i Ytre Namdal for første gang, hadde vi 70 kulturhendelser fordelt på 10 dager, og 40 proffe utøvere i sving. I år snakker vi 200 hendelser, og ca. 80 proffe utøvere, sa May-Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur, da festivalsjefer og arrangører mandag var samlet for å gjennomgå de siste forberedelsene før festivalen. 

– Det interessante i dette bildet er at vi har ikke lagt vesentlig mer i potten år for år, men likevel har det vokst. Det viser at det lokale engasjementet har vokst, og at Vrimmel har blitt noe man har forventninger til, sa Lagesen. Hun pekte på at responsen i Ytre Namdal på den første vrimmelfestivalen i 2011 var avgjørende for den videre satsinga på festivalen som går på omgang i Namdalen. I år er det sjuende gang at festivalen gjennomføres, og det er tredje gang i Ytre Namdal.

Regional utvikling
Ander Skaugen, funksjonsleder for kulturproduksjon, var opptatt kunnskapsdimensjonen i prosjektet.

– Den største forskjellen mellom Vrimmel og andre arrangører, er at Vrimmel vil legge igjen så mye som mulig lokalt. Vrimmel har som ett av sine hovedfokus å skape et produserende miljø. Vi produserer ikke for noen, men i samarbeid med. Vi løfter fram det lokale, og henter hit toppnavn innenfor ulike uttrykk, samtidig som vi er opptatte av å lære nytt og dele kunnskap, sa Skaugen, og fikk støtte av ordføreren i Vikna, Amund Hellesø.

– Da jeg vokste opp fikk vi som spilte i band tilbud om spillejobb over alt. Slik er det ikke lenger. Derfor er vrimmel så viktig, at vi går sammen og skaper arenaer som løfter det lokale samtidig som vi henter hit toppnavn utenfra, sa Hellesø.
Kontaktperson: Lagesen, May BrittNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no