Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Fylkeskulturprisen til Ida Jenshus

PUBLISERT: 02.12.2014Hun er tidenes yngste mottaker av fylkeskulturprisen, likevel – en voksen artist. Ida Jenshus er rørt av støtten fra hjemfylket.

​Under fylkestingets desemberting ble Ida Jenshus hedret med fylkets egen kulturpris.
 
- Ida har gitt ut tre album, ”Color of the sun” i 2008, ”No Guarantees” i 2010 og ”Someone to love” i 2012. Alle tre har hun vunnet Spellemannspris for. Det er unikt i norsk musikkhistorie. I 2011 mottok hun Bendiksenprisen, artistenes egen pris. Hun har turnert omfattende i Norge og i USA, seinest nå i høst. Hun kom heim for ei ukes tid siden. Og sjøl om priser og hedersbevisninger både er viktig og fint, er det kanskje det særegne avtrykket Ida har satt i norsk musikk som vekker størst beundring, sa fylkesordfører Gunnar Viken under tildelingen.

Ida selv ble så rørt av støtten fra hjemfylket at det ble vanskelig med ord og takketale. Hun gikk i stedet raskt over til å vise sin takknemlighet gjennom to låter. Og med gitaren viste hun hvorfor hun er en verdi vinner. Ida Jenshus er en unik artist.

Fylkeskulturprisen består av en statue – Jækta - laget av avdøde billedhogger Nils Aas, et pengebeløp pålydende 30 000 kroner, og et diplom utformet av tidligere museumsbestyrer og kulturanimatør Steinar Berg.
 
Komiteen for fylkeskulturprisen i 2014 har bestått av: fylkesråd for utdanning og kultur May-Britt Lagesen, fylkesvaraordfører Johannes Sandstad, fylkestingsrepresentant Kjersti Tommelstad og fylkesorfører Gunnar Viken (komiteleder).Kontaktperson:  Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no