Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Fylkeskulturpris til Motorpsycho

PUBLISERT: 08.12.2015De har holdt på i over 25 år, turnert i både inn- og utland og gitt ut en rekke album. De har mottatt flere priser, blant dem er fylkeskulturprisen i Nord-Trøndelag som ble utdelt tirsdag.

Under fylkestingets desemberting ble Hans Magnus Ryan, Kenneth Kapstad og Bent Sæther i Motorpsycho hedret med fylkets egen kulturpris. 
 
Se kort filmsnutt HER.
 
De har to trøndermesterskap i rock, tre Spellemannspriser, bransjen sin samlede anerkjennelse, og andre hederstegn.

Mangfoldige musikere
- I tråd med det postmoderne låner og leker de med elementer fra «høye» og «lave» tradisjoner, både musikalske og litterære, og ingen av elementene behandles som viktigere eller mer seriøse enn de andre. Forskjellen mellom kunst og popkultur forsvinner. De sprenger grensene for hva de fleste tror et rockeband skal være. Behovet for å eksperimentere er uendelig, og virketrangen, både hver for seg og sammen, har ført til en mengde ulike samarbeid. Det er en glede og ære for meg å tildele dere årets fylkeskulturpris, sa fylkesordfører Pål Sæther Eiden under tildelingen. 
 
Bent Sæther sier de setter pris på tilliten fra hjemfylket.
Han legger også til med et smil at fylkestinget må legge press på NSB for å få forlenget Trønderbanen til Snåsa.

Prisen
Fylkeskulturprisen består av en statue – Jækta – laget av avdøde billedhogger Nils Aas, et pengebeløp pålydende 30 000, og et diplom utformet av Steinar Berg. 
 
Komiteen for fylkeskulturprisen i 2015 har bestått av: fylkesråd for kultur og utdanning May-Britt Lagesen, fylkesvaraordfører Åste Marie Lande Lindau, Fylkestingsrepresentant Mildred Marita Ramberg Røthe og fylkesordfører Pål Sæther Eiden (komiteleder)

Se mer
Motorpsycho på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSxW3oCwtdFy7xjI-431ihAKontaktperson: Kvalø, RagnhildNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no