Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Folkehelsepris til Rune Sandø

PUBLISERT: 12.10.2017Under Folkehelsekonferansen 6.oktober ble årets folkehelsepris delt ut. Vinneren ble Rune Sandø fra Leksvik for sitt mangeårige engasjement for å fremme sunne matvaner, særlig hos barn og unge.

Folkehelseprisen deles ut hvert år og er en annerkjennelse for betydelig innsats innen folkehelsearbeid. Årets pris ble delt ut under Folkehelsekonferansen hvor temaet var Mat for bedre helse. Prisen for 2017 gikk til Rune Sandø fra Leksvik. Sandø har i over ti år reist rundt i hele Trøndelag for å fremme sunne matvaner, særlig hos barn og unge. 

I juryens begrunnelse står det at årets prisvinner er særlig opptatt av at barn og unge må spise mer fisk og at unger må være med å tilberede fiskematen for å bli glad i den. Han har slik vært den perfekte kokk og kursholder i det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell i Nord-Trøndelag. Gjennom ti år har han holdt kurs for ansatte i over 150 barnehager og skolefritidsordninger. I dette arbeidet har kandidaten utviklet en helt egen modell hvor Fiskesprell tilbys i den enkelte barnehage og de ansatte som deltakere. Det siste året har han også hatt kurs for elever ved barne- og ungdomsarbeiderfag på videregående. Ungdom skal ut blant barn og unge som lærlinger - med en mulighet til å påvirke kostholdet i barnehage og skole. 

De nominerte til Folkehelseprisen 2017 var: 
- Oftenåsens venner i Steinkjer - for arbeidet med «et nærturområde som får oss i aktivitet»
- Sørli skole i Lierne kommune - for sitt skolemattilbud
- Diabetesforbundet i N-T m/lokallag - for sitt brede folkehelsearbeid
- Rune Sandø - for sitt mangeårige engasjement for å fremme sunne matvaner, særlig hos barn og unge
- St. Olavsloppet - for sin «dugnad for folkehelsa» gjennom 30 år
- Frol IL - for tilrettelegging og preparering av skiløyper i FrolfjelletKontaktperson: Glærum, NinaNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no