Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Flere fullfører og fraværet går ned

PUBLISERT: 07.07.2017Ferske tall for fravær og fullføring i den videregående skolen viser at mange fortsatt fullfører i Nord-Trøndelag.

​Utdanningsdirektoratet (UDIR) publiserte i dag (5. juli 2017) tall for fravær, antall som slutter og antallet som ikke får vurdering i videregående opplæring. Tallene er fra skoleåret 2016/2017.
 
Vi beholder elever på skolen
Nord Trøndelag fylkeskommune har arbeidet systematisk i flere år og har hatt en god utvikling med å få flere ungdommer gjennom videregående opplæring. Tallene fra UDIR viser at antallet elever som slutter fortsatt går ned og vi ligger nå som nummer 3 i landet.
 
Fraværet går ned
Oversikten viser også at elevene i Nord-Trøndelag har hatt en betydelig nedgang i sitt fravær det siste året. Det gjennomsnittlige antallet fraværsdager har gått ned fra 5 til 3, noe som tilsvarer en reduksjon på 40%.
 
Liten økning som mangler vurdering
Antall elever som ikke har vurderingsgrunnlag øker noe i nord Trøndelag (0,2 prosentpoeng).
 
Dette er alt i alt gode nyheter, synes fylkesråd for utdanning og kultur, May Britt Lagesen.
 
- Jeg er glad for at flere elever gjennomfører videregående opplæring. Jeg er også fornøyd med at fraværet har gått betraktelig ned, noe som jeg også tror at den nasjonale fraværsgrensa har vært med på å bidra positivt til.
 
-Samtidig som vi ser at flere er mer til stede på skolen ser vi også at det er noen som ikke har vurderingsgrunnlag i enkeltfag og det er en utvikling vi skal følge nøye med på. Det er en reell bekymring at flere elever faktisk ikke består, samtidig som at jeg er glad for at vi klarer å beholde dem på skolen, understreker Lagesen.

Se all statistikk her:
 Kontaktperson: Lagesen, May BrittNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no