Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Arvid Jåma vant sørsamisk kulturpris

PUBLISERT: 02.10.2017Under den sørsamiske høstfestivalen Tjaktjen Tjåanghkoe ble det for første gang delt ut sørsamisk kulturpris.

På bildet: F.v: Berit Ellen Gaino Jåma, Birgitta Fossum, Arvid Jåma, May Britt Lagesen, Hanne-Lena Jåma

Foto: Anna Liisa Jåma​


Prisvinneren er Arvid Jåma, for hans innsats for sørsamisk kultur og reindrift. Han har kjempet i en årrekke mot utbygging  av vindkraftverk på Fosen. 

Bakgrunn for Sørsamisk kulturpris ble opprettet av Nord-Trøndelag fylkeskommune og de samiske institusjonene i Nord-Trøndelag. Juryen består av Birgitta Fossum, Saemien Sijte - sørsamisk museum og kultursenter, Hanne-Lena Wilks, språksenteret Gïelem Nastedh og Berit Ellen Gaino Jåma, språksenteret Gïeleeaernie. Fylkesråd May Britt Lagesen delte ut prisen.

– Det har ikke tidligere eksistert noen slik pris, og vi mente det var mange i det sørsamiske samfunnet som fortjente en oppmerksomhet. Prisen vil deles ut årlig til noen som har gjort en betydende innsats for sørsamisk kultur, sier Birgitta Fossum

Du kan lese hele juryens begrunnelse her​Kontaktperson: Lagesen, May BrittNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no