Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Nyheter

 Æ sa at du sa

PUBLISERT: 03.10.2017I november får nesten 18 000 grunnskoleelever oppleve symfonisk musikk som er laget spesielt for målgruppa.

Når Mirja konfronterer Sturla med at han har sagt noe dumt, tvinges de to vennene til å diskutere vennskap og identitet. Hvem er du, egentlig? Hva vil det si å være norsk? Hva betyr det å være innafor? Mirjas historie tar oss med til flukten fra hennes krigsrammede hjem. Det viser seg snart at også Sturla har ei historie om utenforskap. En gammel melodi hjelper de to å berge vennskapet.
 
«Æ sa at du sa» er noe så sjeldent som ei orkesterfortelling for barn og unge. Den framføres av Ambulo Ensemble, som er sammensatt av 20 musikere med tilknytning til fylket. Selv om orkesterfortellinga også bæres fram av to skuespillere, har musikken hovedrollen. Den tegner stemninger og forteller historier. Tormod Tvete Vik har skrevet et nytt verk som er godt å lytte til, som er trygt plassert i den symfoniske kunstmusikktradisjonen samtidig som det er moderne.
 
Ståle Kvarme Tørring har utviklet manus i nært samarbeid med Tormod. Ståle blir også å se som skuespiller i orkesterfortellinga.
 - Vi vil gi elevene i Nord-Trøndelag noe som er aktuelt, som tar utgangspunkt i den nordtrønderske virkeligheten for de som vokser opp, forteller Tormod og Ståle. Dermed gleder vi oss til oss ei musikkstund som både er konkret knytta til det å vokse opp nå, og som inviterer til undring og diskusjon om samfunnet vi lever i og de mellommenneskelige verdiene våre.
 
Barn og unge hører mye på orkestermusikk via film, media og spill. Men de færreste har opplevd hvordan denne musikken er på ekte og hvordan den blir til.
 
Sjekk turné, gå inn på denne linken: https://2.ksys.no/turne/1035287
 
I tillegg til skoleforestillingene er det også flere kveldsforestillinger. 

Kjøp billetter her​ 


Se infofilm om orkesterfortellingen her​
 
 
Arrangert av: Nord-Trøndelag fylkeskommune
•Kunstnere/grupper: AMBULO ensemble
•Produsent: Musikk i Nord-Trøndelag/ Turneteateret i Trøndelag
•I samarbeid med: Turneteateret i Trøndelag  og Kulturtanken
•Idé/opplegg: Musikk i Nord-Trøndelag  i samarbeid med manusforfatter og komponist.

 
​​​Kontaktperson: Waade, Kristin LøsethNord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no