Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Åarjelsaemien Åarjelsaemien

Du er her:  Skip Navigation LinksNTFK > Arbeidsområder > Kultur > Kulturpris til Bjarne Fiskum 2009

Kulturpris til Bjarne Fiskum 2009


Fylkeskulturprisen 2009 til Bjarne Fiskum

Det var en glad Fiskum som entret fylkestingets talerstol etter at han mottok prisen. Han sa seg overrasket over hederen. I og med at han ikke har virket så mye i Nord-Trøndelag de senere år hadde han ikke forventet dette. Men musikeren fra Namdalen, som bor og virker fra Trondheim, var takknemlig for kulturprisen.

Bjarne Fiskum er 70 år, født i Harran i 1939. Grunnlaget for hans allsidige og brede kunstnerkarriere ble lagt i Namdalen. Hans musikalske evner har ført han til studier i Oslo, Stockholm, Wien og København. Etter endt utdanning i 1965 ble han ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har vært ansatt i flere ensembler. Han ble senere ansatt ved Institutt for musikk ved NTNU der han ble utnevnt i det første professoratet i kammermusikk.

– Hans gründeregenskaper kom også til uttrykk da han i 1988 stiftet Trondheimssolistene og var kunstnerisk leder fram til 2001, sa fylkesordfører Gunner Viken i sin tale til prisvinneren.

Viken trakk fram Bjarne Fiskums bidrag til å gi innhold i begrepet kulturbasert næringsvirksomhet.

– Prisvinneren kan med rette kalles en kulturentreprenør. Det går en ubrutt linje fra samarbeidet mellom prisvinneren, Det Norske Kammerorkester og det spirende billedkunstmiljøet i Namdalen på 70-tallet fram til suksessen med Trondheimssolistene, sa fylkesordfører Gunnar Viken.

Nord-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris er en æresbevisning som markerer den prisbeløntes særskilste og framragende innsats for kulturlivet i Nord-Trøndelag. Prisen består av en statue - Jækta - laget av Nils Aas, en sjekk på 30.000 kroner og et diplom utformet av museumsarbeider Steinar Berg.

Les hele fylkesordførers tale her

Nord-Trøndelag fylkeskommune Besøksadresse: Seilmakergata 2, 7725 Steinkjer
Postadresse: Postboks 2560, 7735 Steinkjer
Tlf: 74 11 36 00 Org.nr: 938 967 091 E-post: postmottak@ntfk.no